New Ninja 250R [Mungkin] Tidak OverPrice… namun jadi unaffordable….

Unaffordable prices, harga tidak terjangkau untuk sebagian besar /konsumen kebanyakan tanah air(saat ini)… memang ada harga ada rupa juga…  kita ambil ‘sample’ saja ninja karbu… harga OTR jakarta 47,5 juta(48jt)… begitu dijual di Malang(jatim) menjadi 52jt-an dan harga setelah nyampai luar pulau Kalimantan Timur  kira-kira menjadi 54 jt-an……kenaikan setelah sampai daerah kisaran 5~7 jutaan…atau bisa lebih..???

Kawasaki semakin berani menarik konsumen kelevel “daya beli” menjadi naik sedikit ke atas…bukan operpres loh … dimana harga New Kawasaki Ninja 250   Rp 49,9 juta (non ABS) ready  Agustus 2012 dan Rp 56,9 juta (ABS) akan didistribusikan pada Oktober 2012….
Jika dibulatkan saja kira-kira menjadi 50 jt ~ 57 jt dan jika sampai di daerah bisa menyentuh angka 57jt ~ 64 jt-an… sebuah angka yang hanya bisa dicapai oleh orang yang ‘berada’ saja… atau…memang sekarang  daya beli sudah naik…??? mungkin untuk konsumen di pusat harga segitu terbilang ‘enteng’… semakin keluar daerah semakin menyusut kali yah konsumennya(bukannya gak laku …). dan bisa jadi menjelang model new ninja ini berakhir(* tahun 2016)… konsumen yang didaerah baru bisa merasakannya  atau beberapa tahun lagi pricing segitu menjadi “terjangkau”….IMHO

*Ninja 250 R  karbu (2008~2012)

64 Comments

    • Over price = harga ama spek ga seimbang (harga lebih tinggi dari spek yg ditawarkan dilihat dr harga kompetitor)
      Mahal = relatif sesuai kemampuan (dengan syarat harga dan spek sesuai)
      Mencoba membantu 🙂

  1. misal :
    nin nin 250 FI nonABS di jatim kena (taruhlah harga perkiraan maksimum yang mungkin) 54 jt
    ………………….
    lha wong aq bulan kemaren ditawarin er6n 95jt, er6f 110jt (katanya sih turun) berapa tuh selisihnya, itung sendiri.

    klo pas2an tapi pengen gaya sport ato yang pengen coba2 ya nin nin 250 FI nonABS (klo ngebet loh ya). tapi klo yang “menganggap” duit 41jt (er6n) dan 56jt (er6f) itu duit tinggal serok ya mungkin “halah motor 250cc *sambil lirik yang 650cc”. silahkan ditafsirkan sendiri tulisannya.

    cuman ditawarin doang ……….. duitnya ga mau keluar dari ATM wkwkwkwkwkwkwwk 😀

    • ATM ga kluar?…. lempar pakai knalpot byson 5 kg..(yang ada malah mau rampok atm buat beli er6 tuh xixiixixixii)

  2. Untuk sebuah motor ~yg katanya motor harian~ bisa nembus 50 juta ck ck ck…….
    Padahal dengan semua kelebihan yg dipunyai motor seharga itu belum tentu bisa kita nikmati optimal…tp teteteeeep aja pada beli….

  3. woaah… kalau di sini.. Muara Teweh Kalimantan Tengah. n250 old 57 juta pak RT. ga tau deh all new jdi brp. mungkin 62-66 jt
    sbgai pembanding.
    cbr 250 std 44.5 jt
    cbr 250 abs 50 jt
    cbr 150 36 jt

  4. di tempatku 61 jt

    klo pengen rasain sensasi moge murah beli mogkas aja seri tahun jebot, contoh aja bandit 400 di harga 25jtan udah bisa dapet, tampilan classic tp bener2 model abadi keren deh, sensasi silindernya juga moge beneran :mrgreen:

  5. sebagai perbandingan di tempatku karbu 51jtan tu harga januari kemaren dan pas ditawarin harga sekitar 61jtan (prediksi) buat injeksi ga tau salesnya ngibul pa gmn tu juga lum ma uang inden, jelas tiap semester ada kenaikan harga cos pas liat brosurnya beda2, ga tau cara ngitungnya ane mbah patokan brosur ma omongan sales doang :mrgreen:

  6. Gaming is a new medium that the media likes to
    turn into a scapegoat every time a mass shooting happens.
    This “editor’s” score considers the satisfaction rating, the frenzy rating, and I intend to update it based on the thoughts and opinions of buyers on this site. Producing quality video is not as easy as it looks.

  7. clients, Rachel, who got back together with her ex.
    At the same time, web games seemed like the future of gaming, and we wanted
    to be a part of it. Preparing to apply to the dozens of other game development companies for
    video game jobs will enable you to expand and diversify your list
    of possible employers, and your chances of getting hired will increase tremendously.

  8. The internet is fueling the success of music because it
    can be listened to at any time of the day and
    anywhere in the world. Regular workshops ensure that the staff at PVM Radio subdivision is not
    only up to date with the latest technological innovations, but also ensures that
    the customers from diverse backgrounds are offered the
    best possible services to suit their tastes.
    But mostly BBC Radios 4 and 5 because, being speech orientated, they’re more like what I do, so I can learn lots from them.

  9. That’s like Houston Texas being without a Country station. It was an entertaining radio program that played the music people wanted to hear combined with his groovy upbeat personality. There are many websites that bring to people radio channels for their personal entertainment.

  10. Tu krna biaya pengiriman+asuransi pengiriman dr jakarta ke beberapa daerah sampai ke tmpt tujuan motor yg akan di jual.
    Cnth:
    New ninja 250 fi harga per tanggal 11 Mei 2013 (OTR jabotabek) Rp.52.900.000 melalui website resmi http://www.kawasaki-motor.co.id.
    Nah.. Untuk sampai ke kota batam(kepri) rute yg di lewati adalah: jakarta-medan-pekanbaru-batam. Jadi harga kawasaki ninja 250 fi untuk wilayah batam menjadi Rp.59.900.000. Jadi wajar saja harga bertambah Rp.7.000.000 untuk biaya transportasi+asuransi agar sampai kelota tujuan.

  11. She loves to share hers positive and negative experiences, and staying at , booked through
    chilloutbali. As we ate, not only did our waitress check back with
    us to see if we required anything further, but the manager stopped by as well.
    Be comfortable in its open-air concept restaurant, where you might even sit
    in a table and look up to see stars in a clear night sky.

  12. s better to use whole foods made from scratch for good health.

    Authorities inside the area will need to have an intensive understanding of laboratory and labeling techniques, infection
    security precautions, appropriate blood attract approaches to the elderly and for infants and
    even more. Then leave it a while until your tummy lets you know that you’re hungry again before opting for a healthy snack.

  13. No longer does a music lover need to bother about traveling
    out of range when a fantastic song comes on over the vehicle radio.
    They also apparently believe that their customers who like a particular song
    they hear on the radio, are likely to purchase that song, which could
    add to downloads from i – Tunes. Perfect for long trips and for up to date information on
    road conditions ahead.

  14. This is more important than ever in a world where there are dozens of different audio formats.
    Regular workshops ensure that the staff at PVM Radio subdivision is not only up to date with the latest technological innovations, but
    also ensures that the customers from diverse backgrounds
    are offered the best possible services to suit their tastes.
    So, a custom direct application and route tracking can make it easier to you cut fuel cost, save visit time and wholesome delivery.

  15. MCU limit perhaps the circuit could top objective throughout the end: Relative to this particular legitimate performance dryer
    to finish my trainer of the reset initialization; pick
    up on factor impulses but check battery current environments
    and consequently processing; situated manner code concerns needed for tranny in
    your PLL volume personal information; in line with the expertise warning within the download
    transfer PTT trade and in addition eliminate; based on the slot coupon as squelch signaling decoding grade computer code hold silence routine is literally opened and closed; outcome keep control of warning signs suppression the specific Driven’s ignite not to mention whizz hold signaling Ed complete the actual required get the job done. “Mike” is Mike Dean, according to the scanty information available, and beyond that there’s not
    much about him. They explained how banners are bought via a network so they get low CPMs, an obscene amount of views and a good click-through ratio.

  16. I cover my freshly sharpened hook with paste and
    coat the hair and bait in paste. Here is some helpful information so you can
    select a good charter boat and avoid a few of the pitfalls.

    One can find another 2 options as to wholesale fishing rod, which might be hollow-tip rods
    and reels and spliced-tip rods.

  17. Dominion: Intrigue is a standalone expansion for the award-winning Dominion card game that shook the gaming world in 2008.
    It is an adventurous game filled with fun and excitement.
    It sounds like you log into the game and join a “Shadow war” server and play with hundreds of other players
    within that PVP world, but that world is different from the cooperative Arkfall boss hunting world.

  18. Believing that you are actually starving, it releases chemicals that actually make it
    harder to lose weight in an effort to conserve energy.
    Cucumber contains sterols which can help to lower cholesterol and
    prevent carbohydrates from converting to body fat. Then leave it a while
    until your tummy lets you know that you’re hungry again before opting for a healthy snack.

  19. Both drugs have also been denied FDA approval the first time
    around and are awaiting news on their second attempt.

    Vitamin B3 or also called as Niacin is important in weight loss because it is responsible for
    the regulation of thyroid hormones and also in sugar levels in the body.
    Hence, broccoli is a must-add ingredient in your vegetarian weight loss diet.

  20. Hello there, I found your blog by means of
    Google even as looking for a related subject, your site got here up,
    it appears to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hello there, simply become aware of your weblog through Google, and located that it’s really informative.
    I’m going to be careful for brussels. I will be grateful if you proceed this in future. Lots of other folks will be benefited out of your writing. Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*